Sunday, 24 June 2012

[Ubat selsema]

Ubat ni agak power bagiku sebab dia memang bagi aku 'high'...bagi aku rasa tinggi dalam bahasa melayu...tinggi? hmm aku memang tinggi pun, nak buat macam mana kan? Sorrylah yang tak cukup high tu...maksud saya high sebab ubat la kan..hmmm...err...ya....

'High' ataupun 'Tinggi' di sini bukan bererti aku tengah berkhayal dalam alam fantasi macam mat pit, mat ganja yang sibuk bermanja-manjaan dengan 'awek' mereka, sebaliknya....aku berasa Mengantuk yang amat sangat....pening, terasa fikiran melepas jauh sampai ke planet lain....huyung hayang...lemah-longlai...laici-langsat...dan macam-macam lagi.

Dah dekat dua hari aku berfantasi dalam mimpi-mimpi indah aku...sampai termimpi yang mata aku ni jadi lebih bulat dan besar. Namun, apabila terbangun daripada alam khayalan tersebut, aku dapati mata aku memang dah cukup cantik dan molek dah, agungnya ciptaan Tuhan. Syukur !

Di samping itu, dah dekat dua hari juga mat mat handsome, cowo cowo ganteng daripada Kelantan 2 orang...dengan sorang mamat gitar yang tinggal kat Sungai Petani lepak kat rumah aku. Mereka ni bakal group baru yang akan menyertai raja lawak musim hadapan dan memang dah COMFIRM juara ya. Mereka ni memang berlagak la, bajet power dan bajet handsome...walaupun aku tahu aku lebih.....err.. So, bergurau senda sampai effect ubat aku pun hampir hilang...tapi still aku mengantuk yang amat sangat...aduh power betul effect ubat ni....mengantuk aku...

Ok...sampai di sini saja ya sebab....aku...sebenarnya tengah tidur sambil tulis post ni....adoi...hebatnya...tepuk sikit...krohhhhhhh....salam...bye.

*kepada anda di luar sana, berhati-hatilah dengan musim jerebu sekarang ini kerana jika anda cuai ataupun tersilap langkah, mata anda akan menjadi sepet seperti saya.





Jagalah kesihatan anda, perasaan anda....
love story anda..eh merapu dah .. kerana kadang-kala, 
bukan setiap penyakit ada penawarnya.











Posted on Sunday, June 24, 2012 by Farhan BoombastiC

No comments

Wednesday, 20 June 2012

Sudah berbulan-bulan dan berbulu-bulu tinggal kat rumah setelah tamat pengajian kursus Asasi di UiTM. Tidak dapat disangkal lagi, kebosanan diri telah mencapai tahap maksima. Tanpa kawan-kawanku yang nakal (macam aku baik sangat) di UiTM dan juga rakan-rakan sekolah menengah, tidak mustahil aku bagaikan mayat hidup yang tidak mempunyai apa-apa tujuan hidup buat seketika ini. Dulu, bolehlah juga nak fight GPA bagai, markah test ni test tu..nak ready presentation kasi highest marks dalam kelas. Sekarang ni, memang makan, tidor, main game, sembang dengan awek (eh bajet ada awek) , cakap dengan dinding(wall), minum air kolam dan bernafas saja kerja aku.

Balik kat rumah, boleh katakan aku duduk kat rumah saja sepanjang hari. Mak aku siap cakap ni anak dara ka apa...? LOL. Kebiasaannya, memang remaja-remaja berusia macam aku ni suka hang out, aku pun suka juga tapi masalahnya semua kawan-kawan aku dah blah. Semua duduk jauh-jauh pula kalau yang free tu, yang duduk dekat semua dah sambung belajar. So, tinggal la aku sorang-sorang kat sini sambil menyanyikan lagu jiwang menyendiri seperti Sendiri daripada kumpulan May. Pastu, ada orang cakap, apa pasal tak cari KIMI tu...adoi Kimi tu asyik sibuk berdating dengan gitar dia sekarang..pastu bila ajak hang out selalu bagi alasan sibuk, memang sah nak kena belasah lepas ni sebab dia bajet dia hot stuffs sibuk sini sana kalah artis.

Boleh dikatakan kalau masa kat Melaka tu, tiap-tiap hari minggu pi main bowling. Kalau main pun agak bosan la sebab Aiman (dia dah sah juara raja lawak musim akan datang) tak bagi cabaran langsung. Aku baling ja strike...baling lagi strike, memang agak bosan la....dia baling ja bola tu, memang tolong mak cik cleaner cuci longkang lane bowling tu. Sekarang ni, bola bowling tu pun dah naik bulu macam buah rambutan sebab aku dah lama tak pegang dia...eh? Ok, pastu dekat 2-3 bulan tak main, main la dekat Singapura dengan geng-geng sekolah ni , ada la 4 orang laki-laki, kami pi buat rombongan orang bujang senang kat sana. Main punya main, baling bola bowling tu punya sakan, akhirnya dapat la juga nombor satu....dari belakang la...adesss. Ni la akibatnya tak main lama, habis skill skill baling, baling bola bowling macam baling bola keranjang.

Bosan tahap maksima.Itu saja yang dapat saya ungkapkan. Sejak bulan 3, sampailah sekarang, aku baru tengok wayang sekali. 3..4...5....6...ok dekat 4 bulan la. Pastu, bowling ada dalam 2-3 kali kot main. McD, kalau masa kat Melaka...selalu makan gak la...balik-balik ni baru sekali makan. Ni lah kehidupan anak tunggal yang bagaikan anak dara yang senantiasa bertandang di rumah...anak dara sekarang pun tak duduk rumah dah. Dah la xdak awek, anak tunggal pula, kawan pun semua macam Kimi dengan Aiman, xmau kawan dengan aku sebab  mata aku sepet sikit...so apa boleh buat, memang sah sah aku termasuk dalam kategori forever alone...bukan forever available aaaa.....

Apa-apa pun, saja nak update blog bagi cukup kuota 1 hari 1 post, 1 Malaysia! tiba*...so chow dulu, goodbye dan salam =)





*Aku pun macam nak menangis cam dia ah...T.T

Posted on Wednesday, June 20, 2012 by Farhan BoombastiC

No comments

Tuesday, 19 June 2012

Salam sejahtera kepada semua pengikut-pengikut setia saya (macam ada kumpulan gangster pulak), hali ini sememangnyer hali yang amatlah begitu keindahannyer ini pun. Selalunyer, awan sedikit sahaje di langit, hali ini ada lebih manyiak sikit compared to yesterday. Oleh itu, hali ini keindahannyer melebihi sedikit daripada hali-hali biasa.Ok, kita cakiap BM elok-elok selepas ini.


*kalau siapa-siapa yang tak tahu lagu Sesal Mendua..haaa ni lah dia...agak Catchy. =)




Tajuk post ini bertajuk pasal sesal berdua, dan bukannya Sesal Mendua iaitu sebuah lagu dan single baru daripada kumpulan Klangit. Pada hari ahad yang lalu, aku dengan seorang sahabatku yang bernama Kimi Jamai, yang sememangnya berlagak sebab dah ada Mac Book, dah pandai main gitar sekarang ni, dah ada awek dan aku meluat gila kat dia... Ok just kidding, harap-harap dia tak marah aku la...sebab kalau dia marah memang aku belasah dia balik.

K,sambung balik ayat tadi sebab tergantung, kami ni plan la nak buat cover lagu untuk page youtube kami, memang dah berhabuk sebab dah berkurun lamanya tak update. Semuanya salah Kimi dan Aiman sebab mereka suara sedap tak mau pulak nyanyi...aku yang suara macam ayam berkokok kokokokokokok ni boleh buat apa sangat....kan? Jadi, aku cadanglah lagu Sesal Mendua daripada kumpulan Klangit tu sehari sebelum hari pertemuan, sebab memang lagu tu tengah panas sekarang, macam hotstuffs la katakan. Kimi pun setuju, dia nak main gitar, dia cakap dia terer nak mampuih main gitar sekarang ni..bab nyanyian ni dia dah tak pandang dah. Kalau diikutkan prestasi dia, mungkin Sungha Jung pun boleh terancam, jari dia perghh...main laju sampai tak tertekan tali gitar tu, bunyi pun tak sempat nk keluar. Jadi, Kimi pun cakap oklah, dia tak sabar nak tunjuk kehebatan dia main lagu Sesal Mendua tu. Aku pun praktis la sikit-sikit..melalak kat rumah sampai pening mak pak aku.

Hari yang ditunggu-tunggukan telah tiba. Aku pun keluarlah rumah aku dengan Si Hitam aku (kereta Saga Hitam) tepat pada pukul 12.30 tengahari, on the way ke rumah Kimi, aku baru perasan yang aku lupa bawa telefon bimbit aku...arghhh sudah..cam mana nak rekod cover lagu nanti, nak patah balik pun aku tak bawa kunci, rumah pula terkunci dan parents aku dah keluar awal-awal lagi. Tanpa berfikir panjang lagi, aku meneruskan perjalananku ke rumah  kawan artis aku tu. Dengan gaya seperti Adam Lambert sebab mak aku suruh pakai celak ikut sunnah Rasulullah, aku pun try la pakai...pedih sungguh mata aku...mungkin orang pandang aku macam budak emo gothic semacam..dahla muka macam cina ,korea. Manakala kimi menyarung topinya kat kepala hotak dia macam budak menari hip hop, dengan sebelah tangannya yang memegang erat gitar berwarna-warni kesayangan beliau dengan bangganya menganggap dirinya seperti seorang ahli muzik profesional ataupun....artis hotstuff yang panas sehinggakan auranya dapat memanaskan badanku sehingga berpeluh-peluh...hebat,telalu hebat.

Maka, setelah manjamu selera dan menunaikan solat Zohor di tempat biasa, iaitu di Tesco SP Selatan, kami pun bergerak untuk ke destinasi seterusnya, iaitu Taman Jubli Perak. Tepat pada pukul 3.30 sampai dekat situ, kelihatan ramai gila kapel-kapel yang berdating, tidak kurang juga budak-budak yang giat bermain kat taman permainan tu. Memang feel la kat sana, angin pun sejuk, redup pula sebab pokok-pokok besar yang berusia banyak...kami pun apa lagi, buat muka Dunno la sambil pegang gitar berjalan-jalan nak cari port yang sesuai untuk kami berlatih dan rekod lagu kat situ, memang penuh dengan jelingan orang ramai ditujukan kepada kami, buat muka tebal gila. Pencarian port yang sesuai diteruskan,malangnya kami rasa agak kecewa dan terkilan dengan sikap-sikap segelintir masyarakat yang tidak bertanggungjawab berdua-duaan (macam ayat dalam newspaper betul) di SETIAP pondak yang kami cari. Last-last kami bertandang saja kat bawah pokok yang agak besar...dengan aku pula tak perasan hampir-hampir saja nak terpijak tahi anjing...patut bau semacam kat situ. 

Kami teruskan usaha kami dengan harapan dapat menyiapkan lagu tersebut pada hari itu juga. Kimi pun goreng la gitar dia, aku pun nyanyi tak kira orang dah. Praktis-praktis sampai pukul 4 lebih...tak jadi-jadi lagi, off tune la, lirik tak hafal la, kimi pula goreng gitar terlampau hebat sampai tak masuk suara aku. Praktis-praktis lagi, kami pun membuat keputusan untuk rekod dalam kereta supaya kualiti bunyi dia lebih bagus dan enak didengar. Nasib baiklah Kimi ada bawa Mac Book dia, bolehlah guna laptop tu rekod....selalunya kami guna iphone untuk rekod. Kami pun simpan semua barang-brang kami... bersedialah nak kembali ke Si Hitam.

On the way jalan kat Taman Jubli tu, dua orang mamat berumur 20-an memanggil kami dari jauh. Kimi dah mula buat muka cuak dia dah, aku pun ikutlah pergi. Salam-salam dengan abang-abang tersebut, dia pun minta la gitar kami, tanya harga la, beli kat mana la...Kimi sah-sah muka cuak hahaha. Aku pun relaks la..dalam hati bermonolog takkan la mamat dua orang ni nak rompak gitar kami =.= ..., lagipun situ ramai gila orang tengah bersantai. Aku pun sembang la dengan abang-abang tu...tanya soalan-soalan merapu..saja nak memperbaiki keadaan supaya tidak terlalu janggal. 2-2 gitar termasuk yang aku punya dan kimi punya kat tangan kedua-dua abang tersebut. Salah seorang daripadanya mula memetik gitar Kimi dengan lancarnya, plucking dia memang tahap pro..pastu dia tolong tunekan kedua-dua gitar...sembang-sembang sambil tengok dia main..dah habis dekat 30 minit kat situ...dalam hati kami..adoi bilalah nak siap cover kami...time dekat nak balik pula jadi camni. Pastu abang-abang tu tanya kami nak balik dah ka? Aku ni siap boleh jawab " eh xpa ehh lepak-lepak dulu", Kimi macam tak puas hati dengan aku pasal tu hahaha. Pastu tengok raut wajah kami yang dekat nak menangis sebab tak boleh balik, abang-abang tu pun bagi balik gitar kami, salam apa semua, apa lagi, chow la!

Sampai dekat kereta, kami pun start engine pergi cari port yang lebih 'sunyi'..amboi..kedengaran cam kapel-kapel nak gi buat maksiat pun ada. Pusing-pusing area perumahan dekat situ, jumpalah port yang sesuai. Depan rumah orang pula tu, tapi dah tiada orang tinggal dekat situ, manakala tak jauh dari situ dekat sebelah kirinya pula adalah sebuah surau. Kami pun mulalah rekod dengan Mac Book si artis ni. Kantoi sini..kantoi situ...part ni tak masuk...sumbang..bukan sumbang mahram ya...pastu last-last tak jadi, dengan erti kata lain, kami failed la buat cover lagu ni...padahal lagu Sesal Mendua ni simple saja. Aku ni masalah lupa lirik memanjang..adoi..menyesal betul aku tak praktis elok-elok sebelum buat cover ni. Pastu kami memang dah nekad macam mana pun lagu ni mesti siap, janji kena balik praktis elok-elok la.

So, memang kami menyesal la..sikit la..hehe, tak jadi Sesal Mendua, Sesal Berdua pun jadilah. Apa-apa pun, stay tune sebab nanti Aiman yang kerek, yang bajet lawa tu pun nak datang rumah aku kat SP, boleh la ABC Ais Kacang buat reunion, buat cover lagu sikit-sikit. Jadi ini saja cerita pengalaman kami nak rekod lagu, memang nak rekod sebuah lagu memang susah gila....berjam-jam kena praktis sebelum betul-betul mahir untuk menyanyikan sebuah lagu. 

Dalam kulit kacang (in a nutshell), itu saja looo yang saya mahu penyampaian dekat sini. Mohon maaf jika tatasusila saya silap...eh tatabahasa saya...aiyo...kalau cikgu BM saya kelihatan ini...habislah saya. Ok, salam dan byebye =D !

*Agak-agak kalau Kimi main gitar ni aku patut 
                      belasah dia tak?




Posted on Tuesday, June 19, 2012 by Farhan BoombastiC

6 comments

Monday, 18 June 2012


Ramai orang tertanya-tanya, adakah budak ni sewel mengatakan dia ni Melayu sedangkan muka dia sah-sah macam Cina. Mula-mula mesti orang ingat aku ni orang Sabah ke Sarawak ke apabila mejejakkan diriku di UiTM. Tapi yang peliknya pula cakap Bahasa Malayu pekat loghat Kedah, berasal daripada Kedah, laju pulak masa cakap dengan orang, fasih tahap dewa. Ya, itulah diri aku yang sebenar, pelik tapi itulah hakikatnya. Jadi kisahnya bermula apabila ibu aku yang berbangsa Malayu menikahi ayah aku yang berbangsa Cina, maka lahirlah aku yang berjiwa Melayu tatapi Berwajahkan Cina.

Dah cakap BM fasih sudahlah, inikan pula suka layan lagu-lagu Rock Kapak 80-an. Masuk saja bilik ataupun kereta aku, mulalah lagu-lagu kumpulan Wings, Search, Iklim, Lefthanded, Black Rose dan banyak lagi berkumandang dengan kuatnya. Sampaikan Melayu yang tulen, yang dikatakan asli pun tak dengar lagu-lagu camtu...perghh muka saja macam Cina tapi jiwa Melayu betul. Sorrylah kalau aku tak layan lagu-lagu Mat Inggeris walaupun aku belajar kos yang berkaitan dengan Bahasa Inggeris...cuma memang kalau aku pergi karaoke dengan kawan-kawan, lagu Isabella daripada kumpulan Search akanku melalak terlebih dahulu. Bagi lagu-lagu zaman sekarang pula, sememangnya lagu-lagu bertenaga daripada vokalist seperti Black, Aweera, Lan Typewriter, Hafiz dan Hazama menjadi pilihan aku kerana mereka dapat capai note yang tinggi dengan vokal mereka yang amat memberangsangkan.

Dilahirkan dengan mata yang agak sepet, ditambah pula dengan abiliti untuk bercakap dalam Bahasa Cina dengan fasihnya, tidak mustahil aku juga boleh menjadi orang Cina yang asli. Malahan, aku juga mempunyai lebih ramai kenalan dan rakan-rakan berbangsa Cina Malaysia berbanding dengan rakan-rakan Melayu disebabkan aku merupakan salah seorang pelajar yang belajar di sekolah Cina. Sebab itu, orang yang tidak mengenali aku tidak akan mengetahui bahawa aku ni orang Melayu yang beragama Islam sehinggalah aku memperkenalkan diri aku.

Bercerita tentang pengalaman aku di sekolah pula, hampir setiap tahun jika ada cikgu yang tidak mengenali aku, mereka akan tertanya-tanya...mana budak Melayu yang namanya tertera dalam name list kelas ni...tak nampak pun ada pelajar Melayu? Jadi, sesi memperkenalkan diri bermula, dan hampir setiap kali aku menjadi tumpuan apabila perkara ini terjadi. Mulalah cikgu tanya soalan ini, tanya soalan itu..mengapa tak nampak macam Melayu pun...orang lain rileks saja masa tu, aku pula mengelabah jawab ni jawab tu, macam jawab soalan Add Math SPM secara spontan. Pada ketika itu, aku dapat melihat raut wajah cikgu yang agak lucu, yang agak blur dan semua itu dapat memuaskan hati saya sebenarnya, termasuklah pelajar-pelajar lain yang baru mengenali diriku. Ada yang di antara mereka menunjukkan mimik muka seperti poker face O_____O. hehehehe....

Tak kisahlah sama ada orang nak cakap aku ni Melayu ke Cina ke..bagi aku semua itu tidak penting. Allah menciptakan manusia ini pelbagai bangsa, ada hikmah di sebaliknya. Jika kita rasis terhadap sesuatu bangsa, kita adalah manusia yang ingkar dengan ciptaan Tuhan. Bagi aku, Malaysia ini dah cukup aman, cuma biasalah ada sedikit persepsi negatif tentang perkauman...perkara biasa. Akhir kata, follow me then I'll follow you, jumpa lagi, good bye dan assalamualaikum. =)







Posted on Monday, June 18, 2012 by Farhan BoombastiC

6 comments

Sunday, 17 June 2012




BAJI- Ayah Ibu Anak (AIA)
Rarare rare rare ra
Rarare rare rare ra

Rarare rara rera rara rare rara

Janganlah engkau menangis lagi
Yakinkan aman ibu di sisi
Wahai intan seluruh raga


Hadirmu membawa seribu warna


Kini kau lupakan ibu
Lupakan juga ayahmu
Mengapa kau begitu
Setelah sinar kau ketemu

Tidakkah kau kasihan
Ibumu sendirian
Di sini bukan syurga
Patut kau campakkan

Ayah, ayah jerit kecilmu
Setia bersila di bendul pintumu
Tangis tawa bukanlah duka
Jadi ingatan mengusik jiwa


Pertama sekali, lagu ni memang lagu kegemaran aku, sampaikan roommate aku kat kolej, kawan-kawan yang tumpang kereta aku nak pergi kelas tiap-tiap hari  memang naik muak, naik bulu roma, naik rambut, bulu hidung dan naik segala-galanyalah apabila dengar lagu ni. 

RA RA RE RA RE RA ~~~~~~~~! Macamlah aku ada awek nama si Eira, Ira, Syahira,Rafidah ke, Raft...(rakit? LOL)

Lagu ini menjadi inspirasi aku, and at the same time, aku seakan-akan dapat melepaskan feeling 'rindu' dan 'homesick' aku dengan mendengar sambil menyanyi lagu ni. Maklumlah, aku kan anak tunggal, parent aku cakap tanpa aku kat rumah memang rumah sunyi sepi la...kalau ada aku macam nak roboh rumah bising melalak setiap masa...kalau orang datang melawat rumah...cehh kontrol ja macho, buat cool senyap-senyap boleh, sopan santun tahap waiter kat hotel 5 bintang.


 Tu baru sorang...dah pening dah parent aku...macam manalah agak-agak kehidupan kawan-kawanku yang ramai adik-beradik, pulak tu tambah dengan awek la boypren yang busyuk-busyuk tak mandi sploh hari tu ala sayang-sayang tu hehe.

Lagu ni lirik dia simple tapi maksud dia mendalam. Lagu ni memang bunyi dia cam 'kampung' sikit, tapi best, aku suka sangat-sangat. Karaoke lagu ni memang wajib.

Dewasa ini, mai dah ayat karangan spm, ok, memang tidak dapat dinafikan lagi remaja pada zaman ini belajar tak payah cakap la, semua masuk Universiti, Matrikulasi, Asasi, College, Colgate pun ada...pandai-pandai kan. Tapi, apa yang dapat saya perhatikan semasa saya belajar kat U ni, anak-anak muda sekarang terlalu bebas sehinggakan melupakan ibu bapa mereka. Kesian-kesian, belajar pandai-pandai....pastu graduate , mak ayah tanggung duit belanja semua, tapi last-last berpaling tadah, tak balas pun jasa ibu bapa...terus tinggal jauh-jauh daripada mereka Ish ish...asyik-asyik sayang girlfren boyfren...bila nak sayang mak dengan ayah ni? 

Budak-budak sekarang memang pandai belajar, belajar hanya bergantung kepada ilmu dalam buku, tapi ilmu cara-cara nak hidup semakin kurang. Teori lebih banyak berbanding praktikal. Suruh laki tukar paip air memang tak tau la..tayar pancit kat tengah jalan tau tukar ke?...pompuan disuruh memasak, memang tak la kan, maggi cup pun belum tentu tau buat... aku pun akui benda-benda macam ni aku pun tak reti sangat, sangat mengecewakan.

Berbalik kepada soal ibu bapa, aku yakin aku tak dapat balas SEMUA JASA-JASA baik mereka...comfirm, terlalu banyak ... tapi aku cuba untuk menjadi seorang anak mithali, anak yang soleh, anak yang tak bangkang-bangkang cakap ibu bapa ni. Memang remaja ni berjiwa muda, berderau-derau darah kalau ada benda yang tak kena, bertindak melulu, suka memberontak...banyak sikap-sikap yang menunjukkan sifat impulsif.

Mak aku sendiri cakap dia bersyukur dapat anak macam aku (cehhh bangga sat) hidung kembang, punggung terasa ringan yang amat pulak LOL, sebab aku ni tak suka marah-marah, tak suka merajuk dengan parent, dan jarang keluar lebih-lebih lagi pada waktu malam...dan kalau keluar pun siang hari la, memang pergi berenang, main futsal, bowling...haaa camtu, hidup orang bujang la katakan.

Ayahanda aku pula pernah sendiri cakap terus kat aku dia bangga dapat anak macam aku. 2x happy la...dia cakap aku ni anak yang pandai, UPSR PMR dan ujian-ujian kat sekolah pun bagus la result, cuma memang aku akui, aku tersilap masa form 4 dan form 5, aku tak salahkan siapa-siapa, memang salah aku sebab tak rajin menuntut ilmu, so dalam semua peristiwa hidup aku, aku rasa benda yang paling aku kesal mungkin keputusan SPM la. Tapi aku dah cuba untuk bangkit balik masa Asasi, dan aku janji aku akan buat yang lebih baik masa Degree nanti. Insyaallah, dengan Izin-Nya.

Aku harap aku dapat kekalkan prestasi sebagai anak yang baik untuk kedua-dua ibu bapaku, bukan duit dan wang yang mereka harapkan, hanya kasih sayang yang mereka dahagakan daripada kita. Kalau kita bekerja nanti, sibuk macam mana pun, jenguklah mereka, curahkan kasih kepada mereka seperti mana mereka membelai, mendidik, menyayangi kita pada suatu ketika dahulu. Mereka hanya menunggu masa saja untuk meninggalkan dunia ini...jangan sampai tak sempat nanti menyesal pula.

Akhir kata, saya harap cikgu saya boleh la bagi A+ untuk karangan panjang ni walaupun tatabahasa tunggang-langgang *tiba-tiba.


*Ayah,ibu dan anak patut sentiasa memberikan kasih-sayang 
antara satu-sama lain supaya keluarga menjadi lebih kukuh dan bahagia



*Berbaktilah kepada kedua ibu-bapamu, nercaya Tuhan yang Esa akan membalas segala perbuatanmu. =D




Posted on Sunday, June 17, 2012 by Farhan BoombastiC

No comments