Assalamualaikum & slmt sejahtera geng =D...so, dah lama x update blog ni yg dah bersawang~~ so nak update sikit lah. Semalam Kimi Jamai dtg rumah aku untuk buat cover lagu...haaaa...dia ni mmg artis Nasyid UPM, bukan takat UPM, Maher Zain pun kenal dia sbb dia power sangat. hahahaha....So, semalam kami plan nak re-cover balik lagu cinta arjuna-aliff aziz...tapi sayang...sayang benar yg kami x mampu buat yg terbaik ptg tu...start pukul 3pm dh nyanyi dah..pulun punya pulun sampai ke malam tak siap satu habuk pun kt track audacity tu. So, lepas makan malam, solat semua,muhasabah diri balik apa yg x kena, kami decide untuk buat lagu ni - Papinka Masih Mencintainya....haaaa....lagu ni memang tangkap leleh la, yg break up/bercinta mmg boleh nangisssss la punyerrrrrr....jujurnya aku cuma pernah dengar x sampai 5 kali...so lirik pun x hafal lagi. Iman dgn Aiman (member band kami yg 2 org lagi, diorang ni artis bollywood) dh pernah buat cover acoustic version...so kami buat la yg minus one punya version. 

Tup tap tup tap, dekat 2 jam gak la rekod lagu ni (ingat senang ke nak rekod lagu =.=) ,dgn lirik x hafal..dan kantoi byk kali gak a rekod...1 lagi sbb xleh tahan gelak tgk muka kimi yg suka buat lawak time rekod..adoiii spoil..last-last kami 2 dh penat terokkk dah sampai sakit kerongkong bagai, kimi pun baru lega demam...aku? selsema pun x lega-lega dekat 2 minggu T____T. 

Apa-apa pun cubalah dengar cover kami, sebarang komen dan feedback amatlah dialu-alukan =) kami ni bukanlah penyanyi professional pun tapi nilah hobi kami masa lapang hehe...supportlah band kami ABC Ais Kacang Band & enjoy~~

Subscribe Youtube: https://www.youtube.com/user/ABCaisKacang123
Like fb page: https://www.facebook.com/ABCAisKacang
Soundcloud:https: //soundcloud.com/abc_ais_aiskacang_band


Reactions: