Sudah berbulan-bulan dan berbulu-bulu tinggal kat rumah setelah tamat pengajian kursus Asasi di UiTM. Tidak dapat disangkal lagi, kebosanan diri telah mencapai tahap maksima. Tanpa kawan-kawanku yang nakal (macam aku baik sangat) di UiTM dan juga rakan-rakan sekolah menengah, tidak mustahil aku bagaikan mayat hidup yang tidak mempunyai apa-apa tujuan hidup buat seketika ini. Dulu, bolehlah juga nak fight GPA bagai, markah test ni test tu..nak ready presentation kasi highest marks dalam kelas. Sekarang ni, memang makan, tidor, main game, sembang dengan awek (eh bajet ada awek) , cakap dengan dinding(wall), minum air kolam dan bernafas saja kerja aku.

Balik kat rumah, boleh katakan aku duduk kat rumah saja sepanjang hari. Mak aku siap cakap ni anak dara ka apa...? LOL. Kebiasaannya, memang remaja-remaja berusia macam aku ni suka hang out, aku pun suka juga tapi masalahnya semua kawan-kawan aku dah blah. Semua duduk jauh-jauh pula kalau yang free tu, yang duduk dekat semua dah sambung belajar. So, tinggal la aku sorang-sorang kat sini sambil menyanyikan lagu jiwang menyendiri seperti Sendiri daripada kumpulan May. Pastu, ada orang cakap, apa pasal tak cari KIMI tu...adoi Kimi tu asyik sibuk berdating dengan gitar dia sekarang..pastu bila ajak hang out selalu bagi alasan sibuk, memang sah nak kena belasah lepas ni sebab dia bajet dia hot stuffs sibuk sini sana kalah artis.

Boleh dikatakan kalau masa kat Melaka tu, tiap-tiap hari minggu pi main bowling. Kalau main pun agak bosan la sebab Aiman (dia dah sah juara raja lawak musim akan datang) tak bagi cabaran langsung. Aku baling ja strike...baling lagi strike, memang agak bosan la....dia baling ja bola tu, memang tolong mak cik cleaner cuci longkang lane bowling tu. Sekarang ni, bola bowling tu pun dah naik bulu macam buah rambutan sebab aku dah lama tak pegang dia...eh? Ok, pastu dekat 2-3 bulan tak main, main la dekat Singapura dengan geng-geng sekolah ni , ada la 4 orang laki-laki, kami pi buat rombongan orang bujang senang kat sana. Main punya main, baling bola bowling tu punya sakan, akhirnya dapat la juga nombor satu....dari belakang la...adesss. Ni la akibatnya tak main lama, habis skill skill baling, baling bola bowling macam baling bola keranjang.

Bosan tahap maksima.Itu saja yang dapat saya ungkapkan. Sejak bulan 3, sampailah sekarang, aku baru tengok wayang sekali. 3..4...5....6...ok dekat 4 bulan la. Pastu, bowling ada dalam 2-3 kali kot main. McD, kalau masa kat Melaka...selalu makan gak la...balik-balik ni baru sekali makan. Ni lah kehidupan anak tunggal yang bagaikan anak dara yang senantiasa bertandang di rumah...anak dara sekarang pun tak duduk rumah dah. Dah la xdak awek, anak tunggal pula, kawan pun semua macam Kimi dengan Aiman, xmau kawan dengan aku sebab  mata aku sepet sikit...so apa boleh buat, memang sah sah aku termasuk dalam kategori forever alone...bukan forever available aaaa.....

Apa-apa pun, saja nak update blog bagi cukup kuota 1 hari 1 post, 1 Malaysia! tiba*...so chow dulu, goodbye dan salam =)





*Aku pun macam nak menangis cam dia ah...T.T
Reactions: