Beriftar Bersama Geng-geng Utagha Yang Macho & Ensem Belaka



Assalamualaikum kawan-kawan, sahabat-sahabat sekalian. Ni nak cerita sikit aku ngan kawan-kawan UPM yang tinggal kat Kedah ...ada yg dtg dari Jitra, Sik, Penang pun ada sorang hehe.. berbuka posa kat Seoul....Seoul? Korea ka? haha tak, Kami berbuka kat Taman Seoul (Seoul Garden). Kalau kat rumah memang makan sikit hehe...tapi bila dah ada kengkawan yang pelahap tahap macam dinasaur semua, maka aku pun terikut la sekali nak makan puas-puas...mana taknya dh lebih kurang rm 30 satu kepala. Seminggu sebelum tu memang kami semua nak plan berbuka sama-sama kat Penang, tapi tak sure la nak singgah kedai mana. Ingat mula-mula nak singgah steamboat tepi pantai tapi taktau la kedai mana yang sedap and berbaloi harganya. Memandangkan aku pernah makan kat kedai ni, so aku suggest la makan kat Seoul Garden, Gurney. Semua kata Okay, ON, canggak lagi...pi tempah meja awal-awal dalam pukul 6 ptg, lepak-lepak tepi pantai depan Gurney tu, ambik-ambik angin kejap,dalam pukul 7 ptg semua dah tak sabar nak ready berbuka. Dalam masa beberapa minit saja kami cedok cedok lauk-pauk yang nak dimasak, dimakan, memang penuh meja kami dengan makanan yang nak dilahap hahaha. Tapi solat tetap solat, kami gilir-gilir gi solat Magrib, masa aku solat pun dah sengkak habis perut....relax relax kejap pastu sambung makan haha...


Ni Abang Long Tesl kat kelas kami, nama dia Amir Amet, x lama lagi dia dah nak kawin la tu hehe
(yang belakang takyah ambik tau pun xpa, ignore him)




Nama dia Asyraf atau Acap, dia student paling pandai paling power kat kelas kami, pompuan pun kalah woo pointer hahaha




Ni artis femes and hot sentap UPM , nama dia Kimi Jamai, suara dia bagaikan suara emas...mana taknya artis kan , x mampu la nak jadi cam dia hehe
(lawat-lawat la blog dia, dia yg ajaq aku main blog ni - http://kimijamai.blogspot.com/)




Haaa ni member yang memang asal Penang, nama dia Fadli, orangnya tough dan fit, pandai pulak tu, dia kata dia single, untung sapa dapat dia hehe



Ni coursemate aku, nama dia Zahid. Dia pemain tegar Kalistenik, sukan yang menggunakan berat badan (pumping, sit up ETC) badan dia still maintain cam Sazali Samad walaupun dah bantai berpinggan-pinggan makanan kat Seoul Garden


Ni aku pun tak kenal la sapa dia ni bajet ensem betoi walaupun hakikatnya dia memang ensem...just kidding hehe (muka bajet sambil ambil gambar sambil makan aiskrem) 




Rasa-rasa tu saja tuk post ni, saja nak share-share. Kalau ada yang berkenan dengan mana-mana jejaka ensem kat atas tu bagitau ja, benda boleh bawa berbincang haha. Kalau ada sesapa yang nak belanja nak beriftar nak berbuka sekali dipersilakan, kami akan cuba dengan sedaya upaya untuk menolong anda untuk menghabiskan segala makanan yang disediakan hehehe =) Sekian, salam and goodbye ~

Reactions: